Theater Veenlust in Veendam krijgt nieuwe eigenaar

VEENDAM, 30 JUNI. Het Van der Valk-concern heeft voor anderhalf miljoen gulden het cultureel centrum Veenlust in Veendam verkocht aan het aannemers- en projectontwikkelaarsbedrijf Simon Benus uit Stadskanaal. Dit bedrijf wil volgens woordvoerder J. Benus de culturele functie van het centrum behouden en er eventueel winkels en appartementen aan toevoegen.

Van der Valk, dat ongeveer vijf jaar eigenaar is geweest van Veenlust, heeft het centrum geëxploiteerd in combinatie met een restaurant. Het concern stopte daarmee toen in Zuidbroek een nieuwe vestiging van Van der Valk openging. Het complex staat nu al anderhalf jaar leeg. Eerder dit jaar ging een deel van het centrum verloren bij een brand.

Benus ziet goede mogelijkheden om er een renderende zaak van te maken. “Veenlust ligt op een prima plek in Veendam. Hoe we het precies gaan regelen is nog afhankelijk van de gemeente en de verzekering. Misschien wil de verzekering wel dat het pand herbouwd wordt, in plaats van dat we het verbouwen. Ook met de gemeente moeten we overleggen. Op de locatie ligt nu een culturele en een horecabestemming. Maar om het plan rendabel te maken zullen we er, denk ik, ook een winkelfunctie en eventueel een woonfunctie aan moeten toevoegen.” (ANP)