Scholier bekent gruwelijke moord

TOKIO, 30 JUNI. De politie in de Japanse stad Kobe heeft zaterdag een 14-jarige scholier gearresteerd wegens de moord op een 11-jarig jongetje ruim een maand geleden. De moord wekte destijds groot afgrijzen omdat het hoofd van het slachtoffer was afgezaagd en 's nachts voor de poort van een middelbare school was achtergelaten.

Volgens de politie heeft de verdachte de moord bekend. Hij zou leerling zijn van de school waar het hoofd werd gevonden. Ook zou de jongen hebben bekend in maart twee meisjes van 9 en 10 jaar oud te hebben aangevallen met een mes en honkbalknuppel. Een van de meisjes stierf later aan haar verwondingen.

Niet bekend

Volgens deze berichten in de pers heeft de verdachte eerder problemen gehad op school. Na een ruzie met een medeleerling zou zijn klasseleraar hem hebben toegevoegd dat hij van school weg moest blijven. Volgens een vriend van de verdachte zou hij toen wraak hebben gezworen. Het hoofd van de school heeft op een persconferentie echter ontkend dat er problemen op school waren. De afgelopen maanden is de jongen niet meer op school geweest.

Bij de jongen thuis vond de politie horrorvideo's en een boek over een Amerikaanse seriemoordenaar. Ook heeft de politie het mes en de zaag in beslag genomen waarmee het hoofd van het slachtoffer werd afgesneden.