Korving op weg naar hordentop

Hordenloper Robin Korving heeft in het Belgische Oordegem zijn eigen Nederlandse record 110 meter horden verbeterd en gebracht op 13.34 seconden. Zijn oude toptijd stond op 13.57 seconden. Daardoor kwam de Noordhollander verrassend op de twaalfde plek te staan van de wereldranglijst. Tevens kwalificeerde hij zich voor de wereldkampioenschappen atletiek in Athene (1-10 augustus).

Stond je er niet van te kijken, zo'n tijd?

Ja, ik was zelf ook verrast en dat gebeurt toch niet vaak. Toen ik thuis de videobeelden nog eens afdraaide zag ik tot mijn schrik dat ik liefst vier horden had geraakt. Ik werd afgeleid door de Belg Sven Pieters die al struikelde over het eerste poortje en 'shit' riep. De splinters vlogen me om de oren. Vervolgens heb ik alleen maar getracht zo fatsoenlijk mogelijk over die horden te springen. En dan toch zo'n tijd.

Wat voor perspectieven biedt deze prestatie voor het WK?

Ik heb op de wereldranglijst zes Amerikanen voor me staan, maar er mogen er maximaal drie meedoen. Dus ben ik voor het WK eigenlijk negende. Dan is een finaleplaats heel dichtbij. Dat wordt het doel waarna ik streef in Athene.

Je wordt, heel ongebruikelijk, gecoached door een vrouw.

Ja, Tineke Bonsen begeleidde mij al op de atletiekclub HERA in Heerhugowaard. We voelen elkaar goed aan. We hebben dezelfde instelling en naaien elkaar op. We gaan altijd voor het hoogst haalbare. Terwijl andere atleten nog weleens zeggen: 'Ach, ik kijk vandaag wel wat de vorm van de dag is'. Nee, wij roepen: 'Rammen, met die hap!'

Is nu een toekomstige wereldtopper aan het woord? Een witte raaf in de Nederlandse atletiek?

Gezien al die omgevallen horden van gisteren moet er natuurlijk meer in zitten. Het zou wel mooi zijn als er voor de verandering eens een Nederlander in deze disciplinie zich tussen de wereldtop schaart. Ik vind het ook wel aardig dat er slechts drie blanken bij de mondiale elite lopen. Het lijkt erop dat de stukjes van de puzzel bij mij op de goede plek vallen.