Wimbledon

Het tennistoernooi van Wimbledon is voor het eerst sinds 1909 twee dagen op rij verregend. Vandaag om vier uur Engelse tijd beslist de toernooileiding op basis van de weersverwachtingen of morgen een extra speeldag wordt ingelast. Alleen in 1991 is ooit op de 'middelste' zondag, traditioneel een rustdag, gespeeld.

Door het aanhoudende slechte weer zijn in vijf dagen pas 94 wedstrijden gespeeld. Zesentwintig vrouwen, onder wie Kristie Boogert, hebben nog geen bal geslagen. Bij de mannen moeten nog zes duels uit de eerste ronde worden beëindigd. De toernooileiding heeft besloten de mannendubbels tot de kwartfinale om twee gewonnen sets te laten spelen. Hoofdscheidsrechter Alan Mills sloot gisteren niet uit dat ook het enkelspel bij de mannen tot dezelfde lengte zal worden ingekort.

Toernooidirecteur Chris Gorringe hield rekening met de kans dat het toernooi uitloopt. Vorig jaar werden de halve finales en de finale van het vrouwendubbelspel door slecht weer ook pas op de derde maandag gespeeld. Volgens Mills moet het toernooi uiterlijk op de derde dinsdag afgelopen zijn. “Later is niet realistisch.”

Het geduld van de spelers raakt op. “Er zit een limiet aan het aantal trainingen dat je kunt doen, het aantal luches dat je kunt eten, en het aantal spelletjes backgammon dat je kunt spelen”, sprak Tim Henman. Richard Krajicek trainde gisteren op een van de binnenbanen van het tenniscomplex. In klaverjassen had de regerend Wimbledon-kampioen geen trek meer. De Nederlandse tennissers zijn het “regenjassen” intussen beu.

    • Arjen Ribbens