Website

“Als God bestaat, waar kun je Hem dan vinden?” vraagt iemand op de site van de Evangelische Omroep. “In je eigenste zelf, I guess”, antwoordt Pim.

Een nieuwkomer valt binnen: “Hallo, ik ben martineke.. ik WIL chatten met jullie. Ik weet niks van inturnet.”

Piet: “Sorry, foutje, de Sabbatstichting is te vinden op http://www.pins-web.com/sabbat.”

Dit is een fragment uit een live chatsessie op de EO-site. Onder het motto 'Als je durft' worden jongeren uitgenodigd voor hun christelijke overtuiging uit te komen en in cyberspace over hun angsten en twijfels te chatten.

De EO gebruikt Internet, evenals de bijvoorbeeld de VPRO, als extra uitzendmogelijkheid. Alle beschikbare multimedia-middelen worden ingezet om de boodschap te verkondigen. Een aparte pagina legt uit welke software nodig is om de audio- en videofragmenten af te spelen en waar deze verkrijgbaar is. Enige hulp is ook wel nodig in de hybride mix van RealAudio, VDOlive, downloadbare filmpjes, Soundbites en bestuurbare webcams. Wat voor computer je ook gebruikt, de EO heeft er een formaat voor. De bijbel is integraal beschikbaar voor DOS, Windows en Macintosh.

2 Vandaag wordt elke dag live per webcam uitgezonden en wordt daarna, net als de meeste andere radio- en televisieuitzendingen in een gratis te raadplegen archief opgenomen.

Ook de interactie met de niet-virtuele wereld wordt niet vergeten. Per telefoon en e-mail kunnen bezoekers contact zoeken met EO-medewerkers om bijvoorbeeld over pesten op het werk te praten. (www.omroep.nl/eo)