Raadslid CP'86 gearresteerd

ROTTERDAM, 28 JUNI. De Rotterdamse politie heeft vrijdagavond het CP'86-raadslid J. Teijn en een geestverwant gearresteerd vanwege mishandeling van een verslaafde.

Het slachtoffer stond bij een opvanghuis voor verslaafden pal naast het stadhuis. Teijn riep verwensingen naar de man, waarop het raadslid naar buiten snelde. Volgens de politie heeft Teijn de verslaafde vervolgens zonder enige aanleiding mishandeld. Vorig jaar heeft burgemeester Peper de CP'86-fractie voor enige tijd het stadhuis uitgezet in verband met intimidaties van de extreemrechtsen. De partij spande daarop een kort geding aan, waarna de partijleden weer toegang tot het stadhuis kregen. In hoger beroep oordeelde het gerechtshof vorige week dat de burgemeester het recht heeft CP'86 de toegang tot het gemeentehuis te ontzeggen.