Nederlander op eerste startrij bij TT in Assen

ASSEN, 28 JUNI. Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh begint vandaag op de eerste startrij bij de TT van Assen in de 500 cc-klasse. De 27-jarige Brabander eindigde gisteren op de vierde plaats bij de laatste kwalificatietrainingen voor de 67ste Grote Prijs van Nederland op de weg.

Met zijn tijd van 2 minuten en 3,537 seconden was hij ruim een seconde langzamer dan de nummer één, de Australiër en drievoudig winnaar Michael Doohan.

Van den Goorbergh is dit seizoen de enige Nederlander in de drie klassen die kans maakt op de wereldtitel. De coureur uit Breda behaalde in vier van de zes races tot dusverre punten. Vorig jaar eindigde hij in Assen op de vierde plaats in de 250 cc-klasse. Die klassering was mede aanleiding voor zijn overstap naar de 500 cc, het koningsnummer van de motorsport.