Gearresteerde Serviër voor oorlogstribunaal

DEN HAAG, 28 JUNI. De Serviër Slavko Dokmanovic, beschuldigd van betrokkenheid bij een massamoord in november 1991 in het Oost-Kroatische Vukovar, is overgebracht naar de Scheveningse gevangenis van de VN om berecht te worden door het internationaal tribunaal voor oorlogsmisdaden in ex-Joegoslavië.

Dokmanovic, in maart 1996 door het tribinaal in staat van beschuldiging gesteld, werd eerder op de dag gearresteerd in Oost-Slavonië, door onderzoekers van het tribinaal en VN-personeel ter plaatse. Dokmanovic zou in 1991 een rol hebben gespeeld bij de gedwongen verwijdering door Servische paramilitaire troepen van 261 burgers uit een ziekenhuis in Vukovar. Ze werden op transport gezet en zijn vermoedelijk vermoord in Ovcara. In 1996 hebben onderzoekers van de VN in die plaats een massagraf gevonden met meer dan 200 lichamen. (AFP)