Doorstart failliete Berlo

DUIVEN, 28 JUNI. De failliete Berlo Service Group gaat verder onder een andere naam met de helft van de 250 medewerkers. Twee directeuren van het hoofdkantoor in het Gelderse Duiven hebben een nieuwe onderneming opgericht: E-CARE Repair Services.

Berlo, dat Philips-apparatuur repareert, ging donderdag over de kop. De 250 personeelsleden kregen te horen dat zij per onmiddellijk op straat stonden. De directeuren Nierop en Bouman maakten gisteren bekend dat 125 mensen bij het nieuwe bedrijf kunnen blijven werken.

Philips sluit met E-CARE een contract waarbij het bedrijf de officiële servicedealer wordt van het electronicaconcern. E-CARE krijgt ook een startlening van Philips. Het concern eist wel dat het nieuwe bedrijf een betere service aan de klant geeft dan Berlo. Die schoot volgens Philips ernstig tekort. De kwaliteit moet verbeteren, de reparatietijd moet korter en het moet afgelopen zijn met het lange wachten aan de balie.

De CNV Industriebond is sceptisch over de doorstart. De bond heeft zware kritiek op het management van Berlo, omdat dat verantwoordelijk zou zijn voor de ondergang. Toch stemt het CNV in met de doorstart. (ANP)