Weekbladpers neemt De Bezige Bij over

De Bezige Bij gaat verder als onderdeel van de Weekbladpers Groep. Na enkele jaren van aarzelen geeft De Bezige Bij-directeur Albert Voster de economische zelfstandigheid van de literaire uitgeverij op.

De Bezige Bij huisvest oudere, gevestigde schrijvers met hoge oplagen als Harry Mulisch, Jan Wolkers en Hugo Claus. De Weekbladpers is uitgever van Voetbal International en Vrij Nederland, maar ook eigenaar van literaire uitgeverijen als Arbeiderspers en Querido.

De boekenuitgever heeft in de literaire markt van ruim 300 miljoen gulden in het Nederlands taalgebied een marktaandeel van 10 procent, de Weekbladpers 20 procent. De twee verwachten door de samenwerking vooral voordeel te hebben bij investeringen in marketing, distributie, logistiek en automatisering.