PROMOTIE

Boy Gregory Nelson, het zoontje van Mayte Garcia-Nelson en De Artiest (Die Vroeger Bekend Was Als Prince) is een natuurlijke dood gestorven. Dit blijkt uit een onderzoek dat het medisch rechtscollege van Minneapolis had laten instellen naar de dood van het kind, dat op 16 oktober werd geboren en een week later overleed. Het kind leed aan een aangeboren afwijking van de schedel.

Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van een proces dat twee ex-medewerksters van Paisley Park tegen het muziekbedrijf van De Artiest hebben aangespannen wegens hun ontslag. Zij beweerden dat de ouders van Boy Gregory het ademhalingsapparaat dat het kind in leven hield hadden laten uitschakelen.

Mayte Garcia-Nelson en De Artiest zelf hebben zich nooit over de dood van hun zoon uitgelaten.

Waar De Artiest deze week wel iets over zei, was zijn samenwerking met de vroegere bokser Muhammad Ali. “Als dit het enige was dat ik deed in mijn leven, zou ik er al tevreden over zijn”, was zijn commentaar. Ali, die net als De Artiest zijn naam heeft veranderd en in de jaren zestig in de gedaante van Cassius Clay nog een plaat maakte met een andere soulzanger, Sam Cooke, had De Artiest om zijn medewerking gevraagd bij de promotie van 'individuen en groepen die raciale en religieuze vooroordelen bestrijden'. De Artiest geeft op 9 oktober een benefietconcert in Los Angeles.