Pas verschenen; Fictie; vertaald

Susanna Tamaro: Anima mundi. Vert. uit het Italiaans door Rosita Steenbeek, Wereldbibliotheek, 271 blz. ƒ 34,50

Nieuwe roman van Susanna Tamaro over een ongelukkig opgroeiende jongen die, kort voordat hij meerderjarig wordt, in een afkickcentrum voor jeugdige alcoholisten een leeftijdgenoot ontmoet. Deze zet hem ertoe aan zijn geboortestreek te verlaten en zijn toekomst in Rome te zoeken. Frans van Dooren over De stem van je hart, een roman uit 1994 waarmee de schrijfster ook buiten Italië bekendheid kreeg: 'Het is goed dat er in de literatuur af en toe iemand opstaat die op het gevaar af banaal te zijn een gedachtenwereld durft op te roepen waarin negentig procent van de mensen zich terug kan vinden. De vertaling van Rosita Steenbeek brengt deze eenvoud uitstekend over.' (CS 21-10-1994)