Leraar verdacht van examenfraude

ROTTERDAM, 27 JUNI. Een leraar wiskunde aan het Christelijk College Henegouwen in Rotterdam wordt verdacht van examenfraude. De man zou antwoorden van zijn leerlingen hebben verbeterd om hen aan een hoger cijfer te helpen.

Dit heeft rector R. Vijn van de school voor VWO, Havo, Mavo en voorbereidend beroepsonderwijs gisteren bevestigd. Hij onthoudt zich van ieder inhoudelijk commentaar. De betrokken docent heeft inmiddels ontslag genomen. Ook de Onderwijsinspectie in Utrecht bevestigt dat er een geval van fraude is aangemeld, maar weigert inhoudelijk in te gaan op 'dit individuele geval'. “Dat doen we nooit”, aldus een woordvoerder. Volgens de rector kwam vast te staan dat het frauduleus handelen geen invloed heeft gehad op het slagen of zakken van leerlingen. De schoolleiding verdacht de docent al langer van het knoeien en maakte uit voorzorg kopieën van de originele antwoorden.