Brits vlees terug in hamburger

LONDEN, 27 JUNI. McDonald's gaat voor zijn hamburgers weer rundvlees uit Groot-Brittannië gebruiken. De Amerikaanse keten van fast-foodrestaurants had vijftien maanden lang dit vlees niet meer in zijn producten verwerkt in verband met de affaire rond de gekke-koeienziekte BSE.

“We gaan het Britse vlees nu weer inkopen en de nieuwe aanvoer zal in de komende paar weken weer in de restaurants op tafel komen”, aldus algemeen directeur Andrew Taylor van McDonald's voor Groot-Brittannië.

Hij stelde gisteren dat onderzoek had uitgewezen dat bijna driekwart van zijn klanten Brits rundvlees wilde. Elk jaar verkoopt het bedrijf in zijn 760 eettenten in Groot-Brittannië voor 80 miljoen pond (260 miljoen gulden) aan rundvleesproducten. In maart vorig jaar stopte de Amerikaanse onderneming met de verwerking van de betreffende grondstof. Volgens McDonalds is er nu geen reden meer Brits rundvlees te weren.

(KRF/AFP/ANP)