Actie piramide Suriname

PARAMARIBO, 27 JUNI. Boze beleggers in een Surinaams piramidespel hebben gisteren in Paramaribo een groentewinkel van Roep NV korte tijd bezet, omdat zij zich opgelicht voelen. De winkel is eigendom van zakenman Roepsing Ramtahalsing, die het grootste piramidespel van Suriname heeft georganiseerd. Roep NV is onlangs gestopt met uitbetaling van ingelegde gelden.

De politie arresteerde de leiders van de bezetting wegens het aanzetten tot vernieleing en diefstal. De personen die hun geld bij Roep NV hebben belegd, hebben intusen twee organisaties opgericht om hun belangen te behartigen. Het was de bedoeling de zaak voor een half uur te bezetten met de opdracht niet over te gaan tot plundering. Een aantal deelnemers maakte evenwel ruim gebruik van dranken en andere artikelen. Later op de dag werden de gearresteerden vrijgelaten.

Bij Roep NV zouden vele tientallen miljoenen guldens zijn belegd, deels afkomstig uit drugshandel. Parlementsleden van de regeringsfractie vroegen gisteren de overheid zich met de kwestie te bemoeien om te voorkomen dat de onrust uit de hand loopt. Inmiddels is ook onrust ontstaan rond het piramidespel van zaken Johwin, die alleen nog een schriftelijke betalingsregeling met beleggers wil treffen.