Sancties Labour tegen twee parlementsleden

LONDEN, 26 JUNI. De Britse Labour-partij treedt hard op tegen parlementariërs die worden verdacht van onregelmatigheden. Dat bewees de partij gisteren door twee parlementariërs uit te sluiten van werkzaamheden in parlementaire commissies, zolang er verdenkingen tegen hen bestaan.

Mohammed Sarwar wordt ervan verdacht een opponent in zijn Schotse kiesdistricht financiële compensatie te hebben beloofd als die een terughoudende campagne zou voeren. Sarwar, een rijke in Pakistan geboren zakenman, ontkent de aantijgingen. Ook de andere verdachte, Robert Wareing, zegt niets fouts te hebben gedaan. Wareing wordt ervan verdacht bij zijn benoeming een zakelijk belang in een firma in Servië te hebben verzwegen. Met de harde aanpak wil Labour aantonen dat de partij anders omgaat met verdachte politici dan de Conservatieven. Oud-premier Major steunde in opspraak geraakte parlementariërs altijd tot het laatste moment. De Tories werden daardoor bij de recente verkiezingscampagne door verschillende schandalen achtervolgd. (Reuter, AP)