Goedkope tickets nu geldig vanaf Schiphol

SCHIPHOL, 26 JUNI. KLM-tickets die in Duitsland of België tegen plaatselijke condities worden gekocht, zijn voortaan ook geldig voor direct vertrek vanaf Schiphol. In veel gevallen is de klant daardoor stukken goedkoper uit.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft de regels op dit punt, volgens woordvoerder Peter Wellhüner, afgelopen april aangepast omdat het voor klanten die even de grens overgaan aantrekkelijker kan zijn om rechtstreeks vanuit Nederland te vertrekken. “De markt van de KLM houdt niet op bij de landsgrenzen. Duitsland en België beschouwen we als het natuurlijk reisgebied van de KLM”, aldus de woordvoerder.

De financiële voordelen van het net over de grens kopen van KLM-tickets kunnen aanzienijk zijn. De KLM is op het terrein van concurrenten als Lufthansa en Sabena immers eerder geneigd om met prijzen te stunten.

Wie bijvoorbeeld een KLM-retour naar Johannesburg boekt in België betaalt ruim 1.700 gulden, in Duitsland 1.830 gulden, maar in Nederland zo'n duizend gulden meer.

Tot nu toe moest die koper in Duitsland of België eerst vanaf een Duitse of een Belgische luchthaven naar Schiphol vliegen, en van daar naar Johannesburg. Nu kunnen deze reizigers rechtstreeks van Schiphol vertrekken.

De regel dat passagiers die een ticket in het buitenland kochten eerst vanaf de buitenlandse luchthaven naar Schiphol moeten reizen, geldt overigens nog steeds voor KLM-tickets die bijvoorbeeld in Londen zijn gekocht. “Het gaat uitsluitend om België en Duitsland waar het voor passagiers gemakkelijk kan zijn om vanaf Schiphol te vertrekken”, aldus de zegsman.

Overigens wil de KLM zo ook de buitenlandse concurrentie de wind uit de zeilen nemen. Veel Nederlanders vertrekken nu vanaf Brussel omdat vooral de Sabena intercontinentale vluchten goedkoper aanbiedt.