Camenzind wint negende etappe

DAVOS, 26 JUNI. Oscar Camenzind heeft gisteren de negende etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zwitser bleef in de rit van Wetzikon naar Davos de Duitser Jan Ullrich voor. Hij finishte met een voorsprong van 1.06 minuten.

De leiderspositie van Christophe Agnolutto kwam niet in gevaar. De Fransman eindigde op een achterstand van 2.53 minuten. In het algemeen klassement blijft hij Camenzind en Ullrich voor. Bjarne Riis verscheen gisteren niet meer aan de start. Officieel wegens keelpijn, maar al een paar dagen was bekend dat de Deen vroegtijdig zou vertrekken. Hij wil zich voorbereiden op de Deense kampioenschappen tijdrijden van vrijdag en de wegwedstrijd op zondag.

TVM-renner Bo Hamburger won gisteren de zevende etappe in de Ronde van Catalonië. De Deen bleef in de bergrit van Gérone naar Andorra de Spanjaarden Daniel Clavero en Mikel Zarrabeitia voor. Fernando Escartin is de nieuwe leider in de Ronde. Hij nam de koppositie over van Chris Boardman.