Zeventig doden in Algerije

ALGIERS, 25 JUNI. Bij bloedbaden en een bomaanslag zijn de afgelopen dagen in Algerije ten minste zeventig mensen gedood. Dat hebben kranten gemeld.

Maandag kwamen volgens de krant El-watan bij een bomontploffing in de stad M'sila, op driehonderd kilometer ten zuidoosten van Algiers, drie voorbijgangers om het leven. Eerder - in de nacht van 15 op 16 juni - richtte in dezelfde streek een gewapende groepering een bloedbad aan. In het gehucht Dairet Lebguer werden volgens door El-watan aangehaalde getuigen, een vijftigtal mensen de kelen doorgesneden. De overvallers vertrokken met het geld en de sieraden van hun slachtoffers. De Algerijnse autoriteiten hebben elk commentaar geweigerd.

Vijf dagen eerder werden bij een bloedbad niet ver van Dairet Lebguer zeventien mensen, onder wie acht vrouwen, gedood.

De krant El-Alem Essiyassi heeft gemeld dat een gewapende groep in de nacht van maandag op dinsdag in een dorp in het departement Tissemsilt, op tweehonderd kilometer ten zuidwesten van Algiers vier mensen de kelen had doorgesneden, onder wie twee kinderen. Twee anderen werden ernstig gewond. (AFP)