Vermiste kinderen

BRUSSEL, 25 JUNI. Het Belgische Centrum voor Vermiste en Misbruikte Kinderen dat gisteren van start had moeten gaan, heeft zijn oprichtingsvergadering met twee dagen uitgesteld.

Hiermee wilde het bestuur tegemoet komen aan protest van de ouders van de vermoorde Luikse meisjes Julie en Mélissa die gisteren op de dag af twee jaar geleden verdwenen. Het steuncomité Julie en Mélissa had een verontwaardigde verklaring uitgegeven over “de symbolische recuperatie van 24 juni, de tragische verjaardag van de verdwijning van Julie en Mélissa”.

Om de verdwijning te herdenken en uit protest tegen het uitblijven van ingrijpende hervormingen bij politie en justitie, hadden de ouders opgeroepen gisteren om half twaalf paraplu's te openen. Slechts enige honderden mensen gaven hier aan gehoor. Vooral in Vlaanderen was de opkomst veel lager dan verwacht.