Uitzendingen vanaf boorplatform

Foto: In september 1964 begint de Reclame Exploitatie Maatschappij vanaf een voormalig boorplatform voor de kust van Scheveningen radio- en televisie-uitzendingen met reclame.

Op 17 december maken rijkspolitie en marine op grond van de 'Anti-REM-wet' een eind aan de zender die onder meer de populaire serie Mr. Ed uitzond. De antenne voor de zender kon de kijker met een paar stukjes betonijzers zelf maken. Op de foto het testbeeld van de omroep waaraan de onlangs overleden Joop Landré als adviseur verbonden was. Landré maakte na de 'executie' van de zender handig gebruik van de omstandigheden en begon een nieuwe legale omroep. In oktober 1966 was de TROS als aspirant-omroep een feit en groeide binnen een paar jaar tot de grootste omroep van Nederland. (Foto Anefo)