FNV bepleit verhoging minimumloon

AMSTERDAM, 25 JUNI. Het volgende kabinet moet volgens de FNV 1,25 miljard gulden uittrekken voor een verhoging van het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen.

De vakcentrale wil eenzelfde bedrag besteed zien aan gemeentelijk beleid om de armoede te bestrijden. De FNV ziet de jaarlijkse extra uitgave van 2,5 miljard gulden als een eerste stap om de situatie van de laagste inkomens te verbeteren. De vakcentrale presenteert hierover vandaag een nota. De regeringsfracties PvdA, VVD en D66 in de Tweede Kamer dringen bij het kabinet aan op maatregelen om de koopkracht van alleenstaande ouderen met alleen AOW of een klein aanvullend pensioentje te verbeteren. Zij dienden daartoe eveneens vandaag tijdens een debatje met minister Melkert van Sociale Zaken over het armoedebeleid een motie in.