Advocaten op KLM-incident

AMSTERDAM, 25 JUNI. Amerikaanse passagiers die op 2 mei tijdens een KLM-vlucht van Schiphol naar Londen mogelijk zijn blootgesteld aan radio-actieve straling hebben het Amerikaanse advocatenkantoor Speiser & Krause ingeschakeld om te onderzoeken of sprake is verwijtbaar handelen.

De Amsterdamse letselschade-advocaten H. Bunjes en F. Vreede zullen het onderzoek namens de Amerikanen uitvoeren.

Volgens Vreede is het nog te vroeg om te praten over schadeclaims. Hij wil eerst nagaan wat er precies is gebeurd. Een verzoek aan minister Jorritsma (Verkeer) om de zitting over het incident, waarbij de Rijksluchtvaartdienst KLM-functionarissen verhoort, als toehoorder te mogen bijwonen is afgewezen.

De dienst vreest dat de KLM zich door de aanwezigheid van advocaten geremd voelt vrijelijk een verklaring af te leggen. Wel is Vreede inzage in de notulen van de zitting beloofd.