ABN Amro vordert 67 miljoen van Van Gils

ABN Amro heeft een vordering van 67 miljoen gulden op het failliete kledingbedrijf van de gebroeders Van Gils. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bepaald. Daardoor is het boedeltekort opgelopen tot 100 miljoen gulden.

Curator mr. L. Luchtman bestreed de rechtsgeldigheid van de claim van ABN Amro. Hij stelde dat de bank zelf ook schuldig was aan het faillissement in 1992 van de Nederlandse verkooptak van het kledingbedrijf. Maar de rechtbank stelde ABN Amro op alle punten in het gelijk.

De vier bestuurders van het Nederlandse bedrijf Van Gils Holding Roosendaal (VGHR), onderdeel van een complex van vennootschappen in Nederland, België en de Nederlandse Antillen, zijn twee weken geleden persoonlijk aansprakelijk gesteld.

Drie broers Van Gils en directeur P. Faas moeten uit een privé-vermogen een schadevergoeding van 10 miljoen gulden betalen. Met rente is dat opgelopen tot 15 miljoen. Curator Luchtman heeft daarnaast 2 miljoen gulden in kas.