Uitbreiding tv-activiteiten

Foto: De tv-activiteiten in de jaren vijftig groeien gestaag. Krachtiger zenders, steunzenders, betere studio- en montage-apparatuur en de komst van kleurentelevisie. Ook de interesse en de kooplust namen toe.

In 1956 wordt de zendtijd van drie naar tien uur per week uitgebreid. Toch bleven genoeg mensen de tv nukkig weigeren: “Ik koop pas televisie als ik ook New York kan krijgen, dan zie je tenminste wat.” In 1958 waren er zo'n 250.000 toestellen verkocht. Een succes-programma als Pension Hommeles trok in dat jaar ruim een miljoen kijkers. Ook de zendtijd werd weer uitgebreid en in 1960 konden meer dan

600.000 huishoudens wekelijks 18 uur televisie volgen. Twee jaar later in 1962 was er weer een zendtijd-uitbreiding en was het mogelijk wekelijks 30 uur televisie te kijken. (Fotoservice Hilversum)