McEnroe steelt de show op Court One

LONDEN, 24 JUNI. John McEnroe stal gisteren de show op de eerste dag van Wimbledon. De Amerikaanse televisiecommentator was een van de tien kampioenen die in het zonnetje werden gezet bij de openingsceremonie van het nieuwe Court One.

Het 11.000 zitplaatsen tellende stadion (kosten 600 miljoen gulden) werd met een typisch Engelse ceremonie in gebruik genomen. De All England Lawn Tennis Tennis & Croquet Club vond tien oud-kampioenen bereid een zilveren bord in ontvangst te nemen. Louise Brough, Margareth Court, Billie-Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova, Rod Laver, John Newcombe, John McEnroe, Boris Becker en Pete Sampras - samen goed voor ruim 250 grandslamtitels - lieten zich op de grasbaan in het zonnetje zetten. Toen de speaker refereerde aan het grillige temperament van McEnroe, begon de Amerikaan tot hilariteit van het publiek rare bekken te trekken. Terwijl hij als een ober de zilveren schaal boven zijn hoofd hield, verliet McEnroe vervolgens de baan.

De Kroaat Goran Ivanisevic versloeg in sneltreinvaart de Roemeen Dinu Pescariu. Carlos Moya, een van de weinige Spaanse topspelers in Wimbledon, boekte zijn eerste graszege ooit tegen de Amerikaan Steve Bryan. Tim Henman, de Engelse favoriet, versloeg de Canadees Daniel Nestor.

De Canadese Brit Greg Rusedski lijkt af te stevenen op een verrassende overwinning op de Australiër Mark Philippoussis. Bij de stand 7-6, 7-6 en 3-1 in het voordeel van Rusedski moest de partij wegens invallende duisternis worden afgebroken. Bij de vrouwen wonnen Iva Majoli, Lindsay Davenport en Irena Spirlea hun eerste duel.

Boris Becker heeft zondag een privévliegtuig gehuurd om zijn Duitse arts Müller-Wohlfahrt te bezoeken. De Duitser heeft al een paar maanden last van een spiertje in zijn pols. Becker sprak van een routine-controle. Zijn reis kostte 25.000 gulden. Becker betaalt volgens de krant Daily Mail een soortgelijk bedrag voor de huur van een villa bij Wimbledon. Verder huurt hij vijf hotelsuites van 650 gulden per nacht.