Lufthansa en VLM gaan nauw samenwerken

ANTWERPEN, 24 JUNI. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zoekt nauwe samenwerking met de Vlaamse Luchtvaartmaatschappij (VLM). Het gaat daarbij niet om een fusie, maar om operationele samenwerking, zoals het hanteren van gezamenlijke vluchtnummers. Een woordvoerder van de VLM bevestigt de samenwerking, maar verwijst voor details naar een persconferentie woensdag.

Door samen te werken met VLM kan Lufthansa de KLM “van binnenuit” beconcurreren. De Vlamingen vliegen namelijk van Rotterdam naar Londen en van Londen naar Mönchengladbach. VLM en KLM concurreren hevig op de route naar Londen. Voor Lufthansa heeft de samenwerking als voordeel dat de korte vluchten kunnen fungeren als “feeder” voor de intercontinentale vluchten van Lufthansa. VLM profiteert doordat het zijn passagiers kan laten meedoen met het punten-spaarprogramma van Lufthansa. (ANP, DPA)