Zwitser Zülle breekt sleutelbeen in regen

ROTTERDAM, 23 JUNI. De deelname van Alex Zülle aan de Tour de France is in gevaar. De Zwiterse wielrenner kwam gisteren ten val in de afdaling van de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland. Zülle bleek na onderzoek in het ziekenhuis van Locarno zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Artsen voorspellen na de operatie een revalidatie van zes weken. Zülle hoopt over twaalf dagen aan de start te verschijnen in de Tour.

De kopman van Once heeft een aanvallende rijstijl, die hij nog wel eens moet bekopen met een valpartij. Als brildrager loopt Zülle meer gevaar op een glad wegdek. Gisteren regende het in Zwitserland, wat de uitglijder van de nationale favoriet verklaarde.

In het algemeen klassement slonk de voorsprong van de Fransman Christophe Agnolutto, maar hij hield redelijk stand in het hooggebergte. Zaterdag bleef hij in het spoor van de Oekraïner Sergei Gontsjar, die de individuele tijdrit op zijn naam schreef. Gisteren verspeelde Agnolutto weinig tijd op de Spaanse ritwinnaar David Extebarria. Agnolutto heeft in het algemeen klassement ruim vijf minuten voorsprong op de Zwitser Camenzind.