Van Hanegem in dienst als trainer AZ

ALKMAAR, 23 JUNI. Willem van Hanegem wordt in het nieuwe seizoen de trainer van AZ.

Hij is de opvolger van technisch directeur Theo Vonk, die enige weken geleden wegens slechte resultaten uit zijn functie werd ontheven maar zijn ontslag heeft aangevochten. Van Hanegem was als coach het laatst actief bij Feyenoord in de periode tussen 1992 en 1995. In 1993 behaalde hij met de club de landstitel. Nu zet hij zijn trainerloopbaan voort in de eerste divisie, omdat AZ afgelopen seizoen uit de eredivisie degradeerde.

Van Hanegem heeft in Alkmaar ook gevoetbald. Het is de bedoeling dat hij de peperdure investeringen van voorzitter Dirk Scheringa omzet in klinkende resultaten en AZ zo snel mogelijk terugbrengt naar de hoogste afdeling van het betaalde voetbal.