Straf dealende militairen

ARNHEM, 23 JUNI. De Militaire Kamer van de rechtbank in Arnhem heeft twee ex-militairen veroordeeld wegens handel in drugs. De ene verdachte kreeg twee maanden voorwaardelijk en 210 uur dienstverlening, de andere oud-militair 100 uur dienstverlening. Tegen de twee waren straffen tot acht maanden celstraf en een boete van 1.500 gulden geëist.

De twee verhandelden in het najaar van 1995 enkele tientallen xtc-pillen, speed en LSD-trips op de kazerne in Oirschot. Ook maakten zij zich schuldig aan diefstal en heling van legereigendommen. De miltairen verkochten de xtc aan andere militairen. Hiervoor riep de legerleiding hen nooit op het matje. Wel was hun in het begin van hun diensttijd meegedeeld dat zij in de kazerne geen drugs mochten gebruiken, maar wat zij daarbuiten deden, moesten zij zelf weten. De soldaten verklaarden te hebben gedeald om hun eigen drugsgebruik te financieren en als vriendendienst. Onder de gestolen legereigendommen bevonden zich camouflagenetten en slaapzakken. (ANP)