Oerol-festival ondanks regen massaal bezocht

TERSCHELLING, 23 JUNI. Het vijftiende Oerol-festival op Terschelling is volgens de organisatoren een groot succes geworden. Ongeveer 50.000 mensen, 10.000 meer dan vorig jaar, kwamen naar het eiland dat tien dagen in het teken van de cultuur stond. Duizend artiesten uit binnen- en buitenland verzorgden voorstellingen met als thema 'Van achter de wolken kwam de wind'.

Het minder goede weer van de afgelopen dagen leidde nauwelijks tot problemen. Slechts één voorstelling moest worden uitgesteld. Er waren dit jaar dertigduizend kaartjes voor voorstellingen te koop, tienduizend meer dan in 1996. Door de massale toeloop was het lastig een plaatsbewijs te bemachtigen, maar het festival bood naast de geprogrammeerde voorstellingen onder meer straattheater, wereldmuziek en shows. Het festival kreeg dit jaar voor het eerst een rijkssubsidie. Met geld van sponsors kwam het budget op meer dan een miljoen gulden. Zowel de subsidie als vele sponsorcontracten zijn voor verscheidene jaren vastgelegd, zodat de toekomst van Oerol voorlopig zeker is gesteld. Volgend jaar wordt het festival gehouden van 12 tot en met 21 juni. (ANP)