Microsoft stopt 740 miljoen gulden in ABN Amro-beleggingsfonds

ABN Amro heeft voor zijn obligatie groeifonds een majeure belegger binnengehaald in de vorm van Microsoft.

De Amerikaanse softwaregigant steekt 740 miljoen in het fonds, waardoor de omvang in een klap stijgt tot ruim 3,8 miljard. Naast de ongeveer drie miljoen gewone aandelen krijgt Microsoft ook twintig van de honderd prioriteitsaandelen die ABN Amro zelf heeft in het fonds. Het totaal aantal gewone aandelen komt na de transactie uit rond de zestien miljoen stuks. ABN Amro heeft met de Amerikanen een regeling getroffen waardoor Microsoft zijn aandelen rechtstreeks kan aan- en verkopen, tegen een vastgestelde prijs. Verhandeling op de beurs van het pakket zou door de enorme omvang teveel invloed hebben op de koers.

Het ABN Amro obligatie groeifonds is een van de grotere obligatiefondsen in Nederland en is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Het fonds belegt in obligatieleningen die door de overheid of door grote bedrijven worden verstrekt. De intrinsieke waarde van het aandeel ligt op 241 gulden, het rendement na belasting kwam vorig jaar uit op 5 procent.