Blijlevens snelste in sprint

ROTTERDAM, 23 JUNI. Jeroen Blijlevens heeft zaterdag in de Route du Sud de sprint aan het einde van de eerste etappe gewonnen. Zijn leiderstrui moest hij gisteren weer inleveren. Bobby Julich won 's ochtends de korte etappe als beste sprinter uit een groep van 24.

Vervolgens was hij ook de rapste in de tijdrit over ruim zeven kilometer. Julich werd in de tijdrit op de voet gevolgd door drie Nederlanders. Dekker was tweede op zeven tellen, Knaven en Boogerd respectievelijk derde en vierde op acht tellen. Knaven staat tweede in het algemeen klassement op twaalf tellen, Dekker derde op dertien seconden.

In de Ronde van Catalonië veroverde de Slowaak Jan Svorada gisteren zijn derde dagprijs. Zaterdag was de Oekraïner Sergei Oetsjakov de sterkste in een massasprint, Peter van Petegem finishte als tweede. Chris Boardman blijft leider in het algemeen klassement.