Ronaldo koopt zich vrij bij FC Barcelona

SANTA CRUZ, 21 JUNI. De verwachte transfer van Ronaldo naar Internazionale is rond. Zaakwaarnemers van de Braziliaanse voetballer hebben gisteren ruim 42 miljoen gulden op een bank gestort en Ronaldo daarmee 'vrij gekocht' van zijn huidige werkgever Barcelona. De onderhandelingen werden afgerond in Santa Cruz, waar Ronaldo met de nationale selectie van zijn land deelneemt aan de Copa America.

Eerder op de dag waren zaakwaarnemers van Ronaldo met een delegatie van de Spaanse voetbalbond in gesprek geweest om de problemen rond zijn vertrek uit te praten. Aanvankelijk had Barcelona geprobeerd een overgang te blokkeren. De club vond dat Ronaldo's managers in de onderhandelingen ontoelaatbare procedurefouten hebben gemaakt.

Directeur Luis Suarez van Internazionale heeft inmiddels bekendgemaakt dat Ronaldo een vijfjarige overeenkomst met de Italiaanse club is aangegaan. Het contract tussen Ronaldo en Inter gaat 1 juli in. De midvoor heeft slechts één jaar bij Barcelona gespeeld. Daarvoor was hij twee seizoenen actief voor PSV.

Ronaldo reageerde in Santa Cruz, waar hij tot dusverre matig speelde, verheugd na het afronden van de onderhandelingen. “Ik ben erg gelukkig. Het probleem van mijn toekomst is hier van invloed geweest op m'n eigen spel en dat van de nationale ploeg. Alle partijen hebben baat bij deze oplossing.”