Euro uitstel

In het artikel 'Uitstel euro zou ramp voor Nederland zijn' van Rick van der Ploeg in NRC Handelsblad van 17 juni staan nogal wat enormiteiten. Om er een paar te noemen: 1. “Frankrijk en Duitsland hebben hun conflict over de euro bijgelegd.” Werkelijk? Gaat Frankrijk nu akkoord met een onafhankelijke Centrale Bank?

2. “Hogere tekorten stuwen de rente omhoog... De grotere vraag naar euro's maakt de euro dan sterker.” Zie het plaatsvervangende schaamrood op de kaken van de collega hoogleraren.

3. “Bovendien houdt de burger die door alle lidstaten reist en 15 keer geld wisselt, zonder iets te kopen, nog steeds slechts de helft van zijn geld over.” Al die jaren sinds Maastricht en nog steeds geen beter argument dan deze prietpraat.

Wat moet er wel terechtkomen van Zwitserland? Dat gaat vermoedelijk een rijke toekomst tegemoet als vluchthaven.

    • J. Baurdoux Soest