Projectgroep stelt splitsing PCM voor

PCM Uitgevers moet zich splitsen in een divisie Landelijke Dagbladen, een divisie Randstedelijke Mediabedrijven en een facilitair bedrijf. Dat adviseert de interne projectgroep PCM 2000 over de toekomstige structuur van het bedrijf.

PCM-directeur C. Smaling heeft bevestigd dat de raad van bestuur zich op dit moment buigt over het advies.

“De projectgroep is vorig jaar ingesteld, omdat we binnen het concern rekening moeten houden met de effecten van de samenwerking op tal van terreinen.” Hij wil niet uitweiden over de inhoud van het advies.

Bij de vorming van de twee uitgeefdivisies worden de huidige werkmaatschappijen Perscombinatie (o.a. Volkskrant, Trouw en Het Parool) en Dagbladunie (onder meer Algemeen Dagblad en NRC Handelsblad) opgeheven.

De landelijke dagbladen krijgen een eigen divisie, met een eigen commercieel bedrijf en een zware directie.