Engelse bookmakers rekenen op Krajicek

ROTTERDAM, 20 JUNI. De Londense bookmakers hebben vertrouwen in een tweede Wimbledonzege voor Richard Krajicek. De titelverdediger staat met een quotering van 6-1 hoog genoteerd. Hij moet alleen Pete Sampras voor zich dulden. De nummer één de wereld staat op 13-8.

Bij de vrouwen is Martina Hingis de grootste kanshebster. De Zwiterse is met 6-4 genoteerd. De Amerikaanse Monica Seles volgt met 3-1.

Krajicek werd gisteren de derde Nederlander bij de laatste acht op het grastoernooi in Rosmalen. De Wimbledon-kampioen versloeg de Duitser Dreekmann in twee sets en vijftig minuten, 6-0, 6-3. In de kwartfinale komt hij uit tegen de Tsjech Martin Damm.

Eerder plaatsten Fernon Wibier en Sjeng Schalken zich voor de kwartfinales die vandaag gehouden worden. Schalken versloeg gisteren in de tweede ronde de Indiër Paes in twee sets, 6-2 6-2. Qualifier Wibier bereikte woensdag de laatste acht al en speelt tegen de als vierde geplaatste Zweed Bjorkman, Schalken tegen de Franse qualifier Raoux.

Bij de vrouwen bereikte Miriam Oremans de halve finales. Zij versloeg gisteren de als vierde geplaatste Karina Habsudova uit Slowakije in de kwartfinales in twee sets, 6-2 7-5. In de halve eindstrijd komt ze uit tegen Anke Huber, die gisteren de Belgische Sabine Appelmans versloeg. Voor Oremans betekent het bereiken van de halve finales haar beste prestatie in dit jaar.

Mary Pierce heeft zich teruggetrokken van het tennistoernooi in Rosmalen. De als tweede geplaatste Française heeft last van een blessure aan de rechterelleboog. De tennisster had gisteren in de kwartfinales moeten aantreden tegen de Zweedse Carlsson. De nummer acht van de plaatsingslijst plaatst zich daardoor automatisch voor de halve eindstrijd.

Brenda Schultz en Monica Seles moesten gisteren als gevolg van hevige regenval hun partij op het tennistoernooi van Eastbourne staken. Op het moment dat het duel werd onderbroken en naar vandaag werd verplaatst, had de Nederlandse een set voordeel tegen Seles, 7-5, 2-2.