BKR-kunst naar topmusea

DEN BOSCH, 20 JUNI. Zo'n 170 kunstwerken die de gemeente Den Bosch tijdens de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) heeft aangekocht, blijken het waard om naar een museum te gaan. Binnenkort verhuizen de werken naar topmusea als het Stedelijk in Amsterdam, Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Haags Gemeentemuseum en Kröller-Müller in Otterlo.

Het gaat om stukken van Leon Adriaans, Jan de Bie, Bart Domburg, Paul van Dijk, Pieter Elzinga, Jan van Eyck, Jaques van de Heijden, Marie Kessels, Michel Sculc Krzyzonowski en Willebrord Ricken.

In totaal kocht Den Bosch 6000 werken van 120 kunstenaars aan. Een deel is teruggegeven, een deel zit in het Kunst-uitleen-circuit en nu heeft de selectiecommissie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) genoemde 170 werken uitverkoren voor een waardig bestaan in een aantal musea.(ANP)