Bestuur van tennisbond mag aanblijven

AMERSFOORT, 20 JUNI. Het bestuur van de tennisbond (KNLTB) heeft gisteravond een crisis overleefd. Het bondsbestuur kreeg gisteravond harde kritiek bij de algemene ledenvergadering in Amersfoort. De districten hebben genoeg van de al twee jaar durende problematiek van de automatisering bij de bond.

Het bestuur mag echter blijven, omdat een alternatief ontbreekt. In 1995 trok de KNLTB het Amsterdamse bedrijf Pecoma aan voor de automatisering. Twee jaar later deugt er nog weinig van het adressenbestand en de ledenpasjes. De clubs vrezen dat de wanprestatie van het automatiseringsbedrijf en het bestuur tot een contributieverhoging zal leiden. Op de vergadering werd bedongen dat een adviescommissie het bestuur in het project gaat begeleiden en controleren. Penningmeester Nieweg ontkende de contributieverhoging. Volgens hem heeft het bestuur geld achter de hand, circa driekwart miljoen gulden.