Akkoord over vertrek Boermans bij HMG

ROTTERDAM, 20 JUNI. De aandeelhouders van de Holland Media Groep (HMG) hebben gisteren overeenstemming bereikt met de begin deze maand op non-actief gestelde HMG-topman H. Boermans over diens vertrek bij HMG, het mediabedrijf dat de tv-stations RTL4, RTL5 en Veronica exploiteert.

Dat heeft HMG gisteren bekendgemaakt. De rechtszaak van Boermans tegen aandeelhouders HMG (Veronica, VNU, CLT-UFA), waar hij op 5 juni in een persbericht nog op zinspeelde, is hiermee van de baan.

Boermans werd op 4 juni in afwachting van zijn ontslag op non-actief gesteld, samen met directie-secretaris H. Roemer. Hun gedwongen vertrek wordt alom in verband gebracht met belangenverstrengeling waar ze zich aan schuldig zouden hebben gemaakt.

Boermans en Roemer hadden in 1993 samen met onder meer de toenmalige CLT-baas F. Thyes (tegenwoordig topman van SBS) op persoonlijke titel via de Nederlandse Antillen aandelen verworven in het bedrijf Brokerline dat exclusief voor HMG (toen nog uitsluitend RTL4 en 5) 06-diensten en teletekstpagina's verzorgde.

Boermans, Roemer en de twee overige particuliere aandeelhouders verkochten hun 50 procentsbelang in Brokerline twee jaar later met een gezamenlijke winst van naar schatting vijf miljoen gulden.

Boermans was als HMG-topman officieel nog in dienst bij VNU. Deze uitgeverij maakte gisteren bekend dat VNU en Boermans “in onderling overleg” hebben besloten tot beëindiging van het dienstverband van Boermans bij VNU.