Porsche gaat samenwerken met Harley Davidson

STUTTGART, 19 JUNI. De Duitse fabrikant van sportwagens Porsche en de Amerikaanse producent van motorfietsen Harley Davidson gaan samen motoren produceren voor nieuwe modellen van Harley. Dat hebben de bedrijven gisteren bekendgemaakt.

Er komt een gezamenlijke onderneming bij een van de fabrieken van Harley Davidson in de Verenigde Staten, waarschijnlijk die in Kansas City. De twee ondernemingen investeren elk ongeveer 10 miljoen dollar. De productie zal pas over enkele jaren beginnen.

Harley Davidson verkocht vorig jaar ongeveer 119.000 motorfietsen en behaalde daarmee een omzet van 1,53 miljard dollar (bijna 3 miljard gulden). Porsche verwacht over het eind juli aflopende boekjaar een omzet van 3,5 miljard mark (3,9 miljard) en een verkoop van omstreeks 30.000 auto's. (DPA)