Iberia lonkt naar British Airways

BARCELONA, 19 JUNI. De kans is groot dat de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia in zee gaat met British Airways (BA) en niet met de KLM. Volgens de Spaanse minister van Industrie, Josep Piqué, zal Iberia voor augustus een buitenlandse partner kiezen. hebben. BA is volgens Piqué de grootste kanshebber.

De president van Iberia, Xavier de Irala, wil binnenkort beslissen over een partner die een belang van 10 à 20 procent in Iberia neemt. Hij noemde in april als kandidaten BA, Lufthansa, Air France en de KLM.

Vorige week werd bekend dat Iberia voor het eerst sinds jaren weer winst maakt. De eerste vijf maanden van 1997 leverde een winst voor belasting van 1,2 miljard peseta (15,6 miljoen) tegen een verlies van vijf miljard peseta (65 miljoen) over dezelfde periode van 1996. Vertrekkend KLM-topman Bouw noemde twee jaar geleden Iberia een geschikte partner om het Europese marktaandeel van KLM op te krikken. (ANP/AFP)