Verzekeraar richt holocaustfonds op

ROME, 18 JUNI. De Italiaanse verzekeringsmaatschappij Generali heeft een fonds met twaalf miljoen dollar gevormd voor nabestaanden van slachtoffers van de holocaust, maar onderstreept dat de maatschappij zich niet verplicht voelt uit te betalen op oude polissen.

Generali heeft dit gisteren bekendgemaakt om een boycot van haar Israelische dochteronderneming Migdal te voorkomen. In Israel was opgeroepen tot een boycot om Generali onder druk te zetten. De maatschappij stelt zich op het standpunt dat aanspraken op basis van oude polissen moeten worden gericht aan de Oosteuropese landen die Generali-dochters na de Tweede Wereldoorlog hebben genationaliseerd. De Italiaanse maatschappij had een dominerende positie in de voormalige Oostenrijks-Hongaarse Dubbelmonarchie. Preciese gegevens over de joodse klanten van Generali ontbreken.