Valsemunterij opgerold

NIEUW AMSTERDAM, 18 JUNI. De politie van Emmen heeft vanmorgen vroeg bij een inval in een woning in Nieuw Amsterdam een professionele valsemunterij opgerold. Twee mannen en een vrouw die bezig waren in de drukkerij, zijn aangehouden. Er lagen volgens de politie grote stapels nagemaakte briefjes van honderd gulden, met een 'waarde' van 3,5 miljoen.

Het betrof een voorbereide actie van de politie in samenwerking met de politie Flevoland. Ook in Lelystad is een aanhouding verricht. De afgelopen weken doken er geregeld valse honderdjes op in Flevoland en Zuidoost-Drenthe. Het spoor leidde naar de eenvoudige woning aan de Scheidingsweg in Nieuw Amsterdam, waar achter op het erf in twee zeecontainers een professionele drukkerij huisde. De politie, die met twintig mensen binnenviel, trof het bedrijfje in volle werking aan. De kwaliteit van de biljetten was volgens een politiewoordvoerder “niet slecht”. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.