Stadionverboden voor fans van ADO en NEC

DEN HAAG, 18 JUNI. De aanhanger van ADO Den Haag die zondag in Waalwijk tijdens RKC - ADO Den Haag een steward sloeg, mag vier jaar het Zuiderparkstadion in Den Haag niet in.

Twee andere supporters van ADO zijn een jaar uit het stadion verbannen omdat ze op 11 juni tijdens ADO Den Haag - RKC het veld opkwamen. Een aanhanger die in Waalwijk een medewerker van de KNVB bespuwde mag het Zuiderpark een half jaar niet in. Het bestuur heeft de supporters die in Den Haag het veld opkwamen verder aansprakelijk gesteld voor alle schade die de club lijdt door hun optreden.

Ook NEC heeft een fan een stadionverbod opgelegd. De supporter die onlangs in de nacompetitie Maurice Graef van VVV een kopstoot toediende, waardoor het duel een kwartier werd onderbroken door de scheidsrechter, mag zich voorlopig niet laten zien bij de Nijmeegse club. De lengte van de straf wordt volgende week bepaald. NEC had eerder dit seizoen al 42 andere supporters een stadionverbod opgelegd.