Noord-Korea voorspelt oorlog

SEOUL, 18 JUNI. Noord-Korea heeft vandaag de Verenigde Staten en Zuid-Korea ervan beschuldigd heimelijk een oorlog voor te bereiden. In een ongebruikelijk harde verklaring drukte het Noordkoreaanse ministerie van Defensie twijfel uit aan de Koreaanse vredesbesprekingen waaraan Washington en Seoul werken.

Noord-Korea “zal niet aarzelen de laatste slag uit te vechten met de VS en de Zuidkoreaanse autoriteiten”, aldus een verklaring die werd gepubliceerd door het officiële persbureau KCNA. In de verklaring werd verwezen naar landingsoefeningen die Zuid-Korea de afgelopen week samen met de VS heeft gehouden. Volgens Pyongyang waren dit in feite aanvalsoefeningen. De verklaring komt temidden van berichten over een zich uitbreidende hongersnood in het land. Westerse militaire experts vrezen dat het Noorden een oorlog kan beginnen om de aandacht van de nood af te leiden. (Reuter, AP)