VIB koopt voor 200 mln vastgoed van Amvest

Vastgoedbeleggingsfonds VIB koopt van collega Amvest voor 200 miljoen gulden aan onroerend goed. Het gaat om vijftien kantoorgebouwen en acht bedrijfscomplexen in Nederland. De objecten bevinden zich onder meer in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en Maastricht.

Amvest, de gezamenlijke vastgoedmaatschappij van verzekeraar Aegon en het pensioenfonds PGGM, wil zich sterker concentreren op woningen en winkels. Daarom zette zij vorige maand voor 400 miljoen gulden aan panden te koop. De uitbreiding van de Nederlandse portefeuille past in het streven van VIB naar groei in eigen land.

Met de koop stijgt de waarde van de portefeuille van VIB tot 2,8 miljard gulden. Hiervan staat voor 1,5 miljard gulden aan onroerend goed in Nederland. VIB betaalt het gekochte Amvest-vastgoed contant.