Staking geldtransport van de baan

Bij geldtransporteur Brinks-Nedlloyd wordt niet gestaakt nu de vervoersbonden van FNV en CNV met de directie van het bedrijf overeenstemming over een loonverhoging hebben bereikt.

De 600 werknemers krijgen zowel dit jaar als volgend jaar twee procent meer salaris. De bonden hadden twee keer 2,5 procent hadden geëist. De waardetransporteurs krijgen daar bovenop volgend jaar vijf procent van hun salaris als eenmalige uitkering. De directie ziet af van het plan om de onregelmatigheidstoeslag pas vanaf 20.00 uur in te laten gaan in plaats van 18.00 uur, zoals dit nu het geval is. Volgens de bonden heeft de stakingsdreiging een belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van het akkoord. Voor de aan- en afvoer van kasgeld is het Nederlandse bedrijfsleven voor zestig procent afhankelijk van Brinks-Nedlloyd.