Nutricia's onderzoek naar Wageningen

Levensmiddelenconcern Nutricia verhuist het internationale onderzoeksinstituut van de onderneming van Zoetermeer naar Wageningen.

Nutricia heeft vanochtend bevestigt hiervoor inmiddels een pand te hebben gekocht. Het concern voert nog overleg met de gemeente Wageningen over de “laatste details”. Nutricia ziet goede ontwikkelingsmogelijkheden in Wageningen omdat die plaats aangewezen is voor het internationale topinstituut op het gebied van voeding. Bovendien heeft Wageningen door de aanwezigheid van de Landbouwuniversiteit diverse aanverwante onderzoeksinstituten binnen de gemeentegrenzen en voldoende hooggeschoold personeel.

Het onderzoeksinstituut van Nutricia zal waarschijnlijk honderd arbeidsplaatsen opleveren. Voor een deel verhuist dat personeel mee uit Zoetermeer. De rest van het personeel zoekt Nutricia in Wageningen en omgeving. Het gemeentebestuur van Wageningen heeft vorig jaar gekozen voor het scheppen van 120 arbeidsplaatsen voor hooggeschoolden via de Melkert-regeling.