Krajicek op Wimbledon als vierde geplaatst

LONDEN, 17 JUNI. Richard Krajicek is als vierde geplaatst voor Wimbledon, het grandslamtoernooi dat de Nederlander vorig jaar op zijn naam schreef. Pete Sampras, Goran Ivanisevic en Jevgeni Kafelnikov zijn respectievelijk als eerste, tweede en derde geplaatst. Opvallend is de hoge notering van Boris Becker.

De drievoudig Wimbledon-winnaar bezet momenteel de achttiende plaats op de wereldranglijst, maar is in Londen de nummer acht van de plaatsingslijst.

Bij de vrouwen wordt de plaatsingslijst aangevoerd door Martina Hingis, de 16-jarige nummer één van de wereld. Iva Majoli, ruim een week geleden winnares van het grandslamtoernooi op Roland Garros, is als vierde gerangschikt. Brenda Schultz-McCarthy bezet de veertiende plaats op de ranglijst. Titelverdedigster Steffi Graf ontbreekt in Londen wegens een knieblessure.